Poreč u doigravanje kreće sa zadnjim rezervama snage

Objavljeno: Srijeda, 25 Ožujak 2015 09:59 Autor:

OK Poreč ove sezone bio je jedini hrvatski predstavnik u ženskim europskim klupskim natjecanjima.  Igrali su Challenge kup, završili regularni dio sezone na 3. mjestu. Uz to igrali i u polufinalu kupa, juniorke su obranile naslov prvaka Hrvatske. Uoči početka play-offa svoj rezime dosadašnjeg dijela sezone i najavu doigravanja dao nam je pomoćni trener Poreča Zoran Jendrašić.

Zorane, krenimo s kratkim osvrtom na regularni dio sezone. Iza vas je odličan prvi dio u kojem ste dominirali i dosta slab drugi, u kojem ste s prvog pali na treće mjesto. Razloga je dosta, neke igračice su se iscrpile reprezentativnim akcijama, načele su vas ozljede i bolesti?  

- U sezonu smo ušli s krajnjim ciljem plasmana među prve četiri ekipe i igranjem doigravanja. Sam tijek sezone kao i rezultati prvih utakmica gurnule su OK Poreč u ulogu potajnog favorita, što je na neki način i opravdano osvajanjem prvog mjesta u prvom dijelu sezone, te plasmanom u polufinale Kupa, kao i odigravanje utakmica Challenger ckupa protiv Jedinstva iz Stare Pazove, koje su bile više nagrada i ispitivanje mogućnosti za porečke odbojkašice. Kao i u prošloj sezoni nakon odigravanja Kupa slijedila je reprezentativna akcija juniorske reprezentacije, a za porečki klub to je značilo odlazak čak pet igračica od čega četiri iz prve postave Jakšetić, Levak, Sain, Rupčić i Burilo. Među tih pet su i obje naše tehničarke, što to znači za jednog trenera ne treba dodatno objašnjavati. Na nesreću Burilo je vraćena sapriprema zbog ozljede ramena, druga srednja blokerica Brletić je zadobila težu ozljedu leđa čime u potpunosti gubi sezonu, tako da je u pauzi prvenstva treniralo svega 6 – 7 igračica od kojih su kapetanica Pahović i Novosel na terenu prvi put nakon duže pauze. 

U siječnju ste igrali i završnicu juniorskog prvenstva na kojem je Poreč uzeo naslov?

- Juniorsko prvenstvo osvojeno je prvenstveno motivacijom udarne juniorske četvorke (Jakšetić, Burilo, Sain,Levak) uz veliku pomoć ostalih suigračica kao i vrhunsko vođenje trenera Stojakovića. Tri dana nakon Juniorskog prvenstva slijedio je nastavak prvenstva uz nešto lakše utakmice, ali i početak bolesti, viroze i gripe, što je kulminiralo u tjednu prije utakmice sa HAOK Mladost kada je praktički cijela prva postava bila bolesna i bez treninga, te su na utakmicu došle pod antibioticima ravno iz kreveta, a rezultat je bio glatki poraz. A same posljedice kao i daljnji problemi  su se protegnule kroz cijeli drugi dio natjecanja.

Kakvo je trenutno stanje ekipe. Sudeći po zadnjim rezultatima ekipa start doigravanja ne čeka u idealnom stanju. Protivnik na startu vam je Vukovar, najavite to četvrtfinale ?  

- U doigravanje se kreće realno gledajući sa zadnjim rezervama snage, uz saznanje da će se igrati bez Pahović, koja je u zadnjim utakmicama podsjetila na svoje najbolje igre, ali juniorke uz pomoć četiri starije igračice pokazat će sve svoje vrijednosti. Prvi protivnik OK Vukovar, ekipa koja kreće u doigravanje savelikim motivom i željom da dođe što dalje. Pojačali su se u prijelaznom roku s dvije kvalitetne igračice i predstavljati će ozbiljnog protivnika, ali prednost domaćeg terena i iskustvo je na našoj strani. Uz maksimalno zalaganje vjerujemo u prolaz u polufinale. Međutim u polufinalu protiv OK Marine Kaštele šanse su puno manje, ali  „nikad ne reci nikad“ – dresovi će se oznojiti, kao i na svim međusobnim susretima ove i prošle sezone kada su odlučivale male nijanse.  

Spomenite igračice koje su najviše napredovale ove sezone, čime ste najviše zadovoljni ove sezone?

- Juniorske reprezentativke najveća su vrijednost i dobitak kluba ove godine, te su uz pomoć ostalih suigračica (Zahirović, Žužić i Račić) iznijele teret cijelog prvenstva. Međutim tu se trebaju istaknuti i mlađe članice OK Poreč koje su čvrsto krenule njihovim stopama pa trenutno čvrsto drže prva mjesta u Županijskoj ligi Istre u mlađe kadetskoj i kadetskoj konkurenciji, te već najavljuju da su spremne naslijediti svoje prethodnice. 

Za kraj tko je po vama prvi favorit doigravanja, tko bi mogao pomrsiti račune favoritima, kratko vaša očekivanja ?

- Za naslov prvaka Hrvatske dajem  malu prednost ekipi OK Marine Kaštele, prvenstveno zbog iskustva igračica, ali ni najmanje nema sumnje da će ekipa HAOK Mladosti učiniti sve da obrani naslov prvaka, a imat će i prednost domaćeg terena. U svakom slučaju u finalu će igrati dvije najkvalitetnije ekipe ovogodišnjeg prvenstva.

Autor: M. Gojak