Transferi

Travica klupsku sezonu nastavlja u Rusiji!

Ljubo Travica, preuzeo mladu sibirsku momčad Yenisey Krasnoyarsk Ljubo Travica, preuzeo mladu sibirsku momčad Yenisey Krasnoyarsk

Jedan od najtrofenijih odbojkaških trenera s ovih prostora, Ljubo Travica, nije dugo čekao na novi angažman nakon što se neočekivano zahvalio na suradnji predsjedniku HAOK Mladosti čije je seniore ove sezone doveo do dugo željenog vrha domaćeg natjecanja čiji im je trofej dugo izmicao iz ruku.

Iako su mnogi očekivali da će seTravica dulje vrijeme zadržati u Makedoniji čiju je odbojkašku vrstu tek preuzeo, angažman u Skopju tek je prelazna faza i srdačan odaziv odbojkaškim prijeteljima i suradnicima koji sudjeluju na kvalifikacijama za EP 2019. te skorašnjoj Srebrnoj europskoj ligi  čiji se Završni turnir četvorice odnosno Final Four igra upravo na domaćem terenu u makedonskoj prijestolnici.
Već s prvim ljetnim danima Ljubo Travica kreće put Rusije gdje će u preuzeti mladu sibirsku momčad Yenisey Krasnoyarsk čija je Uprava izrazila ambicije za ulazak u Play off što je u ruskoj nacionalnoj ligi izniman pothvat za kojeg se vlasinici osigurali sva potrebna sredstva. Prije odlaska iz Zagreba prema Makedoniji, a potom i dalekoj Rusiji, bivši trener hrvatskog odbojkaškog prvaka kratko se osvrnuo na uspješnu sezonu koja je iza njega:
- Najbitnije je bilo osvojiti nacionalno prvenstvo i Superkup. Ipak je 'suša vladala' niz godina kada je Mladost bila neuspješna u utrci za osvajanje titule najuspješnijeg sastava. Poslije ovoga ostvarenog uspjeha nadam se da će doći do buđenja igračkih ambicija na europskom nivou što je bio moj cilj i nit vodilja tijekom sezone koju sam proveo na Savi. Bojim se da smo se Uprava i ja razišli u razmišljanjima, meni je bilo jako bitno postaviti visoke ali izvedive ciljeve, posebno u svim mlađim pogonima, kako muškim tako i ženskim. Ondje je nedostajalo želje i volje za radom koji rezultira stvaranjem kvalitetnih odnosno vrhunskih igrača i igračica za vrh Europe, što dugo nismo imali prilike vidjeti. Vjerujem da će rezultat seniora pobuditi ambicije i da će u bliskoj budućnosti stvari krenuti nabolje. Isto tako, ne vidim razloga da se meni i Mladosti u bližoj ili daljoj budućnosti putovi opet ne sastanu jer nismo se pozdravili i 'srušili mostove'.