Utorak, 16 Siječanj 2018

Vedrana Jakšetić potpisala za francuski RC Cannes

Objavljeno Nedjelja, 22 Svibanj 2016 11:15 Autor:

Vedrana će od ljeta nastaviti život na sredozemnom moru, Cannes je gradić najpoznatiji po filmskom festivalu koji privlači mnoge velike zvijezde, a za ljubitelje sporta poznat je i po nogometnom te ženskom odbojkaškom klubu koji je daleko najuspješniji u Francuskoj, iako je ove godine nakon jako dugo vremena ostao bez naslova prvaka. Vedranin transfer možemo usporediti kao da neki mladi nogometaš iz Rijeke kao drugoplasirane momčadi u Hrvatskoj završi u Real Madridu!

RC Cannes je bez konkurencije najveći i najuspješniji ženski odbojkaški klub u Francuskoj, stalni je sudionik završnica Lige prvakinja, u upravo završenoj sezonu bio je među 8 najboljih, što im je pošlo za rukom čak 10 puta u 21. stoljeću. Francuske prvakinje igračice Cannesa bile su 20 puta, od čega su od 1998. godine do protekle 2015. osvojile sve titule. Ligu prvakinja osvojile su 2002. i 2003. godine, a svi ovi uspjesi vežu se uz jednog od najvećih odbojkaških trenera svih vremena, Kineza Yan Fanga koji je na klupi Cannesa od 1993. godine.

Evo kako sam i rekla u ranijem razgovoru karijeru nastavljam u inozemstvu, sve je gotovo ugovor je potpisan i moram reći da sam presretna što ću karijeru nastaviti u tako velikom klubu. Ugovorom sam prezadovoljna, a ono što je presudilo u korist Cannesa je definitivno trener Yan Fang s kojim ću sigurno još puno napredovati u svojoj igri. Ne znam kada ću ići u Cannes, nakon ovih reprezentativnih obveza imam odmah nove, s U23 reprezentacijom, morati ću i odmoriti nakon toga tako da moram čekati dogovor s klubom oko termina kada idem tamo – rekla je ekskluzivno za Sportalo Vedrana Jakšetić nedugo nakon potpisa ugovora.

Vremena za nekakvo slavlje zbog potpisa ugovora za Vedranu nema, večaras će na parket u reprezentativnom dresu protiv Slovenki, a s istim suparnicama snage će odmjeriti i sutra, dok su već u srijedu djevojke u zrakoplovu koji ih vozi u Australiju gdje će nastupiti na prvoj fazi Grand prixa.

Čestitamo Vedrani na fenomenalnom novom klubu, naravno da joj želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri, no naravno da ostaje žal što našu ligu napuštaju ovakve igračice. Svim vrhunskim sportašima, što Vedrana nesporno je, cilj je odlazak u svijet u potrazi za novim motivima, napretkom i naposljetku i boljim materijalnim uvjetima što je apsolutno razumljivo, drago nam je da će ih Vedrana imati priliku ostvariti na vrhunskoj razini. Naravno, ostaju zapisane njene riječi da karijeru želi završiti u rodnom gradu ili u Poreču, mi naravno navijamo za rodni grad!

Izvor: sportalo.hr

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!