Turniri

9. Umag Open turnir u odbojci za žene i i muške

Autor: Nedjelja, 22 Siječanj 2017

U subotu 21. siječnja 2017. sa početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, održan je 9. Turnir u rekreativnoj odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji za muške i ženske ekipe.

Na turniru je sudjelovala ukupno 31 ekipa (16 muških i 15 ženskih ekipa) iz BiH, Slovenije i Hrvatske. Ove godine je ukupno 11 ekipa iz Slovenije (Koper, Portorož, Nova Gorica, Metlika, Celje, Maribor, Vransko) i 19 iz Hrvatske (Umag, Buje, Novigrad, Poreč, Rovinj, Pula, Pazin, Rijeka, Split) te 1 iz BiH (Orašje). Po masovnosti ovo je trenutno jedan od najjačih i najvećih turnira takve vrste u Hrvatskoj, te na prostorima bivše države.
Nakon cjelodnevnog razigravanja po skupinama, (u 4 skupine, svatko sa svakim) u popodnevnim satima odigrani su četvrtfinalni, polufinalni mečevi i finala. U finalu kod ženskih ekipa, sastale su se ekipe MAREA Rovinj HR i ekipa ZA DUŠU iz Rijeke HR. Pobjedila je ekipe MAREe iz Rovinja rezultatom 2:0 u setovima (28:26, i 27:25)
Kod muških finale su izborili ekipe Nena DJ Umag HR i ekipe ŠD Papagaji Vransko SLO. U uzbudljivom meču pobjednika je odlučio 3 set. Objednik je tako 9. UMAG OPENA 2017. postala ekipa ŠD PAPAGAJI iz Vranskog SLO, rezultatom 2:1 u setovima (25:20, 20:25, 12:15).
Ove smo godine gledali veliki broj uzbudljivih i neizvjesnih mečeva, i vrlo dobru odbojku.
Navečer je nastavljeno druženje ekipa na večeri uz muziku i zabavu, gdje je i izvršena podjela pehara pobjednicima. Tom prigodom imali smo čast da ove godine pehare podjele posebni gosti i predstavnici Hrvatskog odbojkaškog saveza, direktor reprezentacija gospodin Frane Žanić, te selektor seniorske reprezentacije gospodin Miroslav Aksentijević (pošto su bili na juniorskom prvenstvu u Rovinju)  i time uveličali ovaj naš događaj. Ovim putem se zahvaljujemo predsjedniku Hrvatskog odbojkaškog saveza gospodinu Zdeslavu Baraču, koji je prepoznao značaj ovog našeg turnira u promociji odbojke, te gospodinu Frane Žaniću i gospodinu Miroslavu Aksentijeviću koji su prisustvovali ovom eventu.
Zahvaljujemo se ujedno i svim sponzorima koji su nam pomogli oko organizacije svojim potporama, te gradu Umagu i gradonačelniku gospodinu Viliju Bassaneseu sa svojim suradnicima koji nas prate sve ove godine.
Jedno veliko hvala  svim ekipama koje su učestvovale, sucima Hrvatske udruge sudaca i svim volonterima koji su pomogli da turnir uspije.

REDOSLIJED MUŠKI:

  1. ŠD PAPAGAJI VRANSKO, SLOVENIJA
  2. NENA DJ UMAG, HRVATSKA
  3. CENTURION  PULA, HRVATSKA

REDOSLIJED ŽENE:

  1. MAREA ROVINJ, HRVATSKA
  2. ZA DUŠU RIJEKA, HRVATSKA
  3. THE DOCTOR'S KOPER, SLOVENIJA