Turniri

Bronca na 8. Novogodišnjem festivalu odbojke u Novom Sadu

Autor: Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018

U Novom Sad od 04. do 06. siječnja održan je 8. međunarodni Novogodišnji festival odbojke u šest kategorija, i to: pionirke, kadetkinje, pioniri i pionirke A, kadeti i kadetkinje A. Na turniru je nastupalo 66 ekipa iz četiri države.

Kadetska ekipa ŽOK Osijek nastupala je u konkurenciji kadetkinja A 2001. godište. U skupini s OK AC Batajnica, ŽOK Klek, OK NS Vollej Team, OK Dunav Volley, Blok Aut i zauzela 3. mjesto, uz 2 poraza i 3 pobjede. U četvrtfinalu pobijedili su ekipu OK Inđija iz Rume s rezultatom 2:1 te se tako plasirali u polufinale i borbu za medalju. O veličini rezultata dovoljno govori da su se u polufinalu našle 4 ekipe iz njihove skupine.

U borbi za finale bolji od ŽOK Osijek je kasniji pobjednik turnira, ekipa OK AS Batajnica s 2:0. Utakmicu za brončano odličje Osječanke su odigrale opušteno i veselo, te s uvjerljivih 2:0 pobijedili ekipu OK NS Volley Team – Star iz Novog Sad.

Za ŽOK Osijek nastupale su: Iva Vuica, Lana Nikolić, Lucija Lizatović, Nora Đurić, Karla Vuica, Nika Bilić, Mia Kainz, Ivana Lovrić, Ira Merkaš, Anamarija Kurtović i Matea Tomas.

Stručni stožer: trener Miroslav Đekić, pomoćni treneri Vanja Jakšetić i Alen Veselić, fizioterapeut Antonio Anić.