Ancona: 'Easter volley tournament 2018.'

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Travanj 2018 12:37 Autor:

Ok Linga Osijek je ove godine po prvi puta sudjelovala na jednom od najvećih odbojkaških turnira za mlađe dobne kategorije u Europi, „Easter Volley Tournament“ Ancona, Italija (28.03-31.03.2018.) i to sa svojom U-16 selekcijom.

Na turniru je ukupno sudjelovalo 112 ekipa iz Italije, Ukrajine, USA, Islanda, Hrvatske i Srbije.
U konkurenciji U-16 borilo se 40 ekipa iz cijeloga svijeta, a „Linga“ je od odigranih 8 utakmica, upisala 7 pobjeda i samo 1 tijesni poraz (1:2) te u konačnici završila turnir na sjajnom 5. mjestu!!!
„Linge“ su turnir odigrale impresivno i pokazale Italiji slavonsku borbenost, upornost, znanje i metalnu i fizičku snagu. Prezadovoljne djevojke i treneri, u prekrasnom Village-u „Numana blu“, provele su nezaboravna i prekrasna 4 dana.
Dodajmo navedenom i činjenice:
-    da ove godine Ok „Linga“ sa svojim mladim snagama, drži sjajnu 3. poziciju 1.B Nacionalne lige regije istok (koju igraju od ove sezone).
-    da za dva dana kreću na Državno prvenstvo za Mini odbojku u Rovinj, sa svojim vrijednim U-11 igračicama, koje su zauzele 2. mjesto u regiji u navednoj kategoriji
-    da su se sa selekcijom mlađih kadetkinja kvalificirali na Državno prvenstvo u Rovinj (još ih čeka samo odigravanje za pozicije na završnom turniru Prvenstva Slavonije i Baranje);
-    da su kadetkinje još samo mali korak do kvalifikacije za državno prvenstvo (trenutno su u 8 najboljih u Slavoniji i Baranji)
-    dok se mlade igračice 3. Nacionalne lige, bore za jednu od 3 vodeće pozicije u regiji.
Nadodjamo tome i uspjehe naše Super ligašice Mike Grbavica, koja je ove godine odigrala sjajnu sezonu za OK „Poreč“, a trenutno je sa Hrvatskom U-18 reprezentacijom na turniru u Italiji, nakon kojeg ju čekaju pripreme i  Kvalifikacije za Europsko prvenstvo – Slovačka 2018.
Uzevši sve u obzir,  možemo reći da su LINGE ove sezone i više nego vrijedne, uporne i uspješne, a od ove godine i nakon ovoga putovanja, toga su postali svjesni i van granice naše Hrvatske.
Italijo i svijete, vrijedno trenirajte, jer Linge stižu već nagodinu!
 Još spremnije i  još borbenije!!
 „Lingu“ su u Italiji predstavljale boje Hrvatske branile: Josipa Hunjet, Karla Kolobarić, Maria Lovrić, Jana Lukačević, Nika Nikolić, Ana Budalić, Ariana Ladišić, Marija Mijić, Ivana Lerinc, Iva Trampus, Anastasija Vukadionović. Trener: Mihaela Grbavica