Subota, 20 Siječanj 2018

Festival odbojke u Valpovu

Objavljeno Ponedjeljak, 13 Lipanj 2016 07:59 Autor:

Događaj koji se dugo planirao konačno je i održan, dana 11.06.2016. godine u gradu Valpovu u Osječko-baranjskoj županiji. Centar edukacije i sporta te grad Valpovo, uz podršku Hrvatskog odbojkaškog saveza i županije Osječko-baranjske, organizirali su festival odbojke, turnir u uličnoj odbojci za djevojčice i dječake od 7 do 13 godina. Turnir se odigravao u dvije kategorije i to u kategoriji „supermini“, za djecu od 7-10 godina, te „mini“, za djecu od 10-13 godina.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 700 malih odbojkaša i dobojkašica iz tri susjedne zemlje (Bosna i hercegovina, Srbija i Slovenija) te Hrvatske te se može reći kako je ovo bio pravi međunarodni turnir te jedan od većih sportskih događaja na ovom području Europe takvoga tipa. Prvi turnir u nizu, kako se organizator Centar edukacije i sporta nada, otvorio je gradonačelnik grada Valpova, gospodin Leon Žulj dok su samu ceremoniju otvorenja uveličale valpovačke mažoretkinje te pjevački zbor MIR iz Belišća, koji je otpjevao himnu.
Na ukupno 19 turnira, smještenih po cijelom korzu Valpova, odigrano je 210 utakmica između 86 ekipa. Uz fer i korektnu borbu, vatreno navijanje za favorite te nakon cjelodnevnog druženja u Valpovu proglašeni su i pobjednici turnina:
Super mini odbojka:
1.    Mjesto – HAOK Dubrava Zagreb
2.    Mjesto – ŽOK Ferivi Višnjevac
3.    Mjesto – OK Medveščak Zagreb
Mini odbojka:
1.    Mjesto – OK Medveščak Zagreb
2.    Mjesto - OK Olimpik Gradiška
3.    Mjesto – OK Foresta Zagreb

Odbojkaši u mini kategoriji:
1.    Mjesto – MOK Mursa Osijek
2.    Mjesto – OK Daruvar 1
3.    Mjesto – MOK Željezničar

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!