Turniri

Odbojkašice Umaga osvojile 4. Međunarodni turnir Ljubljana Open

Autor: Četvrtak, 15 Siječanj 2015
Odbojkaški klub Meliã Hotels Umag Odbojkaški klub Meliã Hotels Umag

Proteklog vikenda, 10. i 11. siječnja, mlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag sudjelovale na 4. Međunarodnom odbojkaškom turniru Ljubljana Open gdje su u konkurenciji osam ekipa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, uspjele u dvodnevnoj borbi i naporu, osvojiti četvrto izdanje ovog međunarodnog turnira.

U skupini su Umažanke ostvarile tri pobjede, time otvorile vrata ka polufinalu, a potom pobjedom nad ŽOK Domžale i ka finalu, gdje su brojnoj publici i sudionicima turnira pokazale vrhunsku sliku odbojkaške igre i dokazale još jednom kako se dugogodišnji kontinuirani rad i trud u redovima Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag isplatio. Umažanke su se za 1. mjesto borile s Odbojkaškim klubom Olimp iz Ljubljane, a do titule najbolje ekipe turnira došle su s rezultatom 2:1. Sastav mlađekadetske ekipe OK MH Umag na turniru u Ljubljani bio je: Ivana Stipanović, Nina Finderle, Lora Beliga Ariana Paljuh, Taša Grozdanić, Lara Kraljević, Emi Dobrilović Smilevski, Sara Martinović, Lucija Tarčuki, Stela Tarčuki i Timea Finderle. Do naslova su djevojke došle vođene trenerom Ivicom Radočajem. 

Osim prestižne titule najbolje ekipe turnira, dvije su umaške igračice proglašene najboljim, blokerom – Nina Finderle, te MVP igračicom (Most valuable player – najkorisnija igračica) – Ivana Stipanović. Umaški je odbojkaški klub ponovo dokazao kvalitetu i profesionalnost svoga rada što je i ovoga puta potvrdio vrhunskim rezultatima, što ekipnim, što pojedinačnim.

Poredak 4. Ljubljana Opena u konkurenciji mlađih kadetkinja:

1. OK Melia Hotels Umag Hrvatska
2. Olimp Ljubljana Slovenija
3. ŽOK Šentvid Žlindra Slovenija
4. ŽOK Domžale Slovenija
5. OK Makarska Hrvatska
6. VOLLEYBALLjubljana 2 Slovenija
7. OK Novo Sarajevo BIH
8. OK Novi Grad Sarajevo BIH


Rad OK Meliã Hotels Umag primjer je zdrave i dobre prakse u svijetu sporta. Nvedeno potvrđuje i činjenica što je ove godine u izboru Saveza sportova Istarske županije kadetska ekipa OK Meliã Hotels Umag izabrana za najuspješniju ekipu u mlađim uzrastima za 2014. godinu. To priznanje Umažankama je uručeno jučer na Svečanosti „Dan istarskog sporta“ u Domu branitelja u Puli. Iza ovih uspjeha stoji i Grad Umag, koji klubu od prvoga dana daje financijsku i moralnu podrška, te je ponosan na svoje sugrađanke odbojkašice, njihovog trenera i cijelu Upravu kluba.