Turniri

Pekleničani u finalu Kupa Međimurja

Autor: Nedjelja, 11 Siječanj 2015
Kup Međimurja u odbojci odigrava se već gotovo dva desetljeća u zimskim mjesecima. Početna finala uvijek su bila između Čakovca i Črečana u kojima je čakovečki klub pobjeđivao, iako često u jako neizvjesnim susretima.

Tako je bilo do 2003. Nakon toga finalni susreti počeli su pripadati črečanskom klubu i od tada je Centrometal osvojio sve kupove do današnjeg dana. Nakon nekoliko pobjeda nad Čakovčanima klub iz županijskog središta se raspao, pa su stalna mjesta u finalu redovito osiguravali igrači Totovca. Ti su susreti nekad bili neizvjesni, nekad nisu, ali je pobjednik uvijek bio isti. Centrometal. No prošle sezone smo prvi puta u finalu imali dvije momčadi Centrometala.

Ždrijeb ovogodišnjeg izdanja Kupa Međimurja odredio je da ćemo sasvim sigurno imati novog finalista obzirom da su se i Totovec i druga momčad Centrometala našli u dijelu ždrijeba gdje je bila prva momčad Centrometala.

Plavi iz Peklenice su tako u polufinalu, nakon prolaska dva pretkola, kod kuće u Murskom Središću dočekali drugoligaša Nedelišće. U dvorani pred dvjesto fanatičnih navijača odigrana je sjajna utakmica. Poveli su Plavi 1:0, Nedelišće izjednačilo, opet su poveli Plavi 2:1, da bi Nedelišće opet poravnalo na 2:2. U odlučujućem petom setu Nedelišće je imalo prednost  11:4, kasnije i 13:8. No nisu izdržali. Nošeni fanatičnom podrškom svojih navijača Plavi rade veliki preokret i dobivaju set i utakmicu sa 16:14.

Time su ostvarili najveći uspjeh kluba u ovom natjecanju. Kako Centrometal ima sigurno mjesto u zadnjih 16 klubova u Kupu Hrvatske odbojkaši iz Peklenice osigurali su pravo nastupa u kupu regije Centar. Naime u završnih 16 klubova Kupa Hrvatske nastupa najboljih 12 iz prvenstva Hrvatske i četiri pobjednika kupa regija. Regija Centar pokriva područje središnje i sjeverne Hrvatske, te će u regionalnom kupu igrati preostali prvoligaši i drugoligaši, te Plavi iz Peklenice.  

U drugom polufinalu prva momčad Centrometala očekivano je svladala svoje starije suigrače. Po setovima je bilo 25:11, 25:17 i 25:23. Gotovo cijeli susret odigrali su najmlađi igrači Centrometala 17-godišnji Juras i 16-godišnji Stanković, a isto tako zapaženu minutažu su imali i ostali igrači koji su manje igrali u prvenstvu. I pruženu priliku su dobro iskoristili. Neizvjestan je bio tek treći set u kojem su veterani možda i oštećeni u završetku seta za jednu bitnu loptu.

Završnica Kupa Međimurja održat će se u subotu 17. siječnja u dvorani osnovne škole u Štrigovi, a domaćin će biti OK Plavi. Utakmica za treće mjesto Nedelišće – Centrometal II počet će u 17:00 sati, a finale Plavi – Centrometal u 19:00 sati. Bit će to praznik odbojke i jedinstvena prilika da se Pekleničani pokažu protiv jedne od najboljih hrvatskih ekipa. Sigurno će imati i veliku podršku svojih navijača. 

Autor: J. K.