Turniri

Splićanke i Osječani drugi na veteranskom turniru u Beogradu

Autor: Utorak, 22 Listopad 2013
Veterani Osijeka u Beogradu Veterani Osijeka u Beogradu Foto: HOU
U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije u Beogradu je od 4. do 6. listopada 2013. godine održano prvo Otvoreno prvenstvo Srbije u odbojci za veteranke i veterane.

U tri konkurencije (žene +35, muškarci +35 i +45) nastupilo je 25 momčadi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Od hrvatskih ekipa u ženskoj je konkurenciji nastupio KROL-Split, dok su se u konkurenciji odbojkaša natjecali Mladost Zagreb, Otpisani iz Rovinja i OK Osijek-veterani.
Prema podacima organizatora, ovo natjecanje ponijelo je epitet najmasovnijeg veteranskog odbojkaškog natjecanja dosad održanog u svijetu, jer u nepuna tri dana odigrano je čak 45 utakmica na četiri terena. Otpisani Rovinj (+35), OK Osijek-veterani (+35) i Mladost Zagreb (+45) natjecanje su završili nakon razigravanja po skupinama.
Najbolji rezultati postignuti su u konkurenciji žene +35 i starijih veterana (+45). U obje konkurencije hrvatski su predstavnici izborili finala, a u napetim utakmicama OK Osijek-veterani su poraženi protiv Kraljeva, a KROL-Split protiv Beograda.
Turnir je prošao u vrlo korektnoj atmosferi, naročito izvan sportskih terena gdje je domaćin odlično organizirao zajedničko druženje svih sudionika.
Za KROL-Split (+35) nastupile su: Maja Bakotin, Jelena Tabak, Helena Milun, Melita Jelaš, Jelena Matešić, Vesna Kliškinić i Nera Santrić.
Za OK Osijek-veterani (+45) nastupili su: Miroslav Dasović, Dražen Kašnik, Srećko Adžić, Davor Lerinc, Anto Mijić, Tihomir Jazbec, Mato Pejić, Zoran Rosić i Željko Klešić.

HOU