Turniri

Veterani iz Zagreba drugi na IV Memorijalnom turniru 'Niko Zenović'

Autor: Ponedjeljak, 22 Svi 2017
Veterani iz Zagreba drugi na IV Memorijalnom turniru 'Niko Zenović' Foto: odbojka.hr

Utjecaj jednog od začetnika odbojke u Budvi nastavio je živjeti kroz turnir koji je od prvog dana prerastao domaće okvire i postao prava međunarodna sportska priča.

Prema riječima Radenka Marovića iz Organizacijskog odbora, turnir je prilika da se vrati dug čovjeku koji je čitav život posvetio odbojci i bio jedan od osnivača odbojkaškog kluba Budvanska rivijera.

"Ovo je bio dobar uvod u turističku sezonu i lijepa manifestacija koja je okupila samu kremu odbojke bivše Jugoslavije. Na turniru je, između ostalih, bio i bivši izbornik reprezentacije Jugoslavije Zoran Gajić koji je bio i olimpijski prvak, zatim Ljubomir Travica jedan od najvećih jugoslavenskih igrača koji je igrao u Italiji, te nakon igračke karijere uspješno tako nastavio i u trenerskim vodama, Veljko Bašić izbornik Crne gore. Turnir je bio prilika da se sjetimo čovjeka koji je obilježio jedan period jugoslavenske i budvanske odbojke", istaknuo je Marović za TV Budva.

Na turniru su koji se održao od 12.-15.05.2017., pored muških, sudjelovale su i četiri ženske ekipe. Natjecateljski dio trajao je tri dana, a prve utakmice započele u petak od 15 sati.

"Zadovoljstvo nam je organizirati sada već najbrojniji odbojkaški turnir veterana u bivšoj Jugoslaviji. Premašili smo naša očekivanja i mogućnosti, stvarno je bilo fenomenalno. Zaista sam ostao bez teksta koliko se ljudi iz odbojkaškog svijeta odazvalo, koliko ih je, mimo natjecanja, došlo sve to popratiti u Mediteranskom sportskom centru, da budu s nama, da se druže. Svima se zahvaljujem, puno mi je srce, ispunili smo ono što smo htjeli"", kazao je Nemanja Zenović.

"Napravljene su dvije kategorije, stariji veterani 45+ i mlađi veterani 35+, a ženske ekipe su nazvane "vazda mlade veteranke"", objasnio je Zenović.

"Budva i odbojka imaju svoju priču, Nikola je, naravno, jedan od glavnih prezentera i Budve i odbojke. U tom smislu veliko mi je zadovoljstvo evocirati uspomene na našeg dragog Nikolu, te da ovaj događaj, ako bog da, sve više raste", istaknuo je gradonačelnik Budve Dragan Krapović.

Inače, na turniru je odigrano 18 utakmica, u tri kategorije. U konkurenciji veteranki, prvo mjesto osvojile su „Mlade veteranke“ iz Tivta, ispred Rabotničkog iz Skoplja, Stjuardesa iz Zemuna i veteranki iz Kraljeva.

U konkurenciji mlađih veterana, pobijedila je Panda iz Vranja, druga je bila Budva, treća ekipa “Krsto Radusinović” iz Podgorice, dok je četvrto mjesto zauzeo Titograd iz Podgorice.

Na kraju, u konkurenciji starijih veterana (45+), Kraljevo je odbranilo titulu od prošle godine, budući da su u finalu nadigrali Mladost 1977 iz Zagreba sa 2:1. U borbi za treće mjesto, ekipa „Niko Zenović“ iz Budve bila je bolja od ekipe „Volley Vet's“ iz Beograda sa 2:0, a peto mjesto pripalo je „Pilotima“ iz Zemuna.

"Ovo je bila jedna lijepa sportska priča u kojoj smo imali čast sudjelovati. Cjelokupna organizacija bila je na vrlo visokom nivou, a zajednički domjenak/večera koju je domaćin organizirao nadmašila je sva naša očekivanja. U manje od tri dana odigralo se puno utakmica, a gledatelji su mogli uživati u dobroj odbojci. Nama eto ostaje malo gorkog okusa u ustima (hahaha) nakon poraza u finalu od branitelja naslova momčadi Kraljeva iz Srbije, kojima još jednom čestitam na pobjedi. Ujedno koristim priliku zahvaliti se organizatorima na pozivu te im želim puno sreće i hrabrosti kako bi i dalje nastavili organizirati ovaj turnir", izjavio je 'najmlađi' veteran Vjekoslav Hanžić.