Završen 10. jubilarni Umag Open 2018.

Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 10:26 Autor:

U subotu 27. siječnja 2018. godine s početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, održao se 10. Jubilarni UMAG OPEN 2018.

Turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji je međunarodnog karaktera na koji je došlo rekordnih 52 ekipe iz četiri zemalja, a najveći je turnir takve vrste na ovim prostorima srednje Europe.
Na turnir je sudjelovalo ukupno 52 ekipe (27muških i 25 ženskih ekipa) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Cijelog dana u obje dvorane tijekom razigravanja po skupinama, imali smo priliku vidjeti vrhunske dvoboje. Nakon razigravanja po skupinama odigrana su još četvrtfinala, polufinala i finala te razigravanje za 3. i 4. mjesto.

Pobjednici ovog 10 Jubilarnog „UMAG OPE 2018“ u muškoj konkurenciji je momčad ŠPRICER TEAM iz Maribora (Slovenija), koja je u finalu pobijedila ŠD HIT iz Nove gorice (SLO) rezultatom 2:1 u setovima, a kod žena najbolja je bila ekipa MAREA iz Rovinja (Hrvatska), koja je u ženskom finalu pobijedila MONT FLY TEMA iz Ljubljane (SLO) rezultatom 2:0 u setovima.

Nakon turnira svi sudionici i pratioci družili su se na zajedničkoj večeri uz živu muziku, gdje je i izvršena podjela nagrada najboljima. Nagrade najboljima uručili su sa strane grada dogradonačelnik gospodin Ivan Belušić, te sa strane kluba MOK UMAG-CPM UMAGO (glavnom organizatoru turnira) predsjednik Edi Forza. Posebne plakete su uručene i volonterima SD IKB Umag, koji od prvog dana bezrezervno pomažu u organizaciji ovog turnira, te gradu Umagu koji sve ove godine pruža svestranu podršku organizatorima ovog eventa.

Ovaj turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu. Sve je to ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, te grada Umaga, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta, te uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti.

Ovaj turnir još više veseli organizatore, budući da su s njime započeli godinu u kojoj grad Umag slavi važno i prestižno imenovanje - Umag Europski grad sporta 2018.

Predsjednik kluba MOK UMAG-CPM UMAGO gospodin Edi Forza na kraju turnira bio je jako zadovoljan:  -  „Ovim putem se želim zahvaliti svim učesnicima 10 Jubilarnog „UMAG OPNE 2018“, sucima hrvatske udruge sudaca istarske županije, trenerima MOK Umag i OK Umag, svim volonterima koji su pomagali na turniru u pripremi i realizaciji, te posebno gradu Umagu sa svojim odjelima, logistikom i infrastrukturom, medijima koji su nas popratili te našim sponzorima. Jedno veliko hvala svima još jednom  i vidimo se dogodine na 11 „UMAG OPEN 2019““.